Floor Gerritsma

De doe-het-zelf-retraite

‘Een inspiratie voor iedereen die weleens vertwijfeld op een kruispunt heeft gestaan welke weg nu in te slaan.’ -- Irene Smit, creative director Flow

Wie ben je zelf eigenlijk nog naast je rol als moeder, echtgenote en ondernemer? Voortgestuwd door de ontwikkelingen in haar leven regelt Roos halsoverkop een retraite voor zichzelf. Een vlucht en een Airbnb-appartement boeken kan iedereen, maar dan? Hoe vul je de dagen als je niet meer door anderen wordt geleefd?

Roos praat tegen de eigenaar van het appartement die er niet is, verliest zich in zijn boekenkast, worstelt met haar yogamat, sluit nieuwe vriendschappen en doet dingen die ze misschien beter niet had kunnen doen.

Roos komt dapper maar struikelend tot zichzelf. Wat moet ze met de ontrouw in haar leven en wat is eigenlijk een goede moeder? De tijd alleen is een complex cadeau maar zorgt ervoor dat ze uiteindelijk de weg terug naar huis weet te vinden.

De doe-het-zelf-retraite inspireert en ontroert in een bijzondere mix van humor, ernst en emotie. De vragen van Roos zijn prikkelend en raak en resoneren in het hoofd van de lezer. Een genot om te lezen, ook voor wie nog even niet alleen durft te zijn.

Floor Gerritsma (1973) studeerde literatuurwetenschap en is freelance tekstschrijver en beeldredacteur voor medisch-wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast blogde ze jarenlang over haar stiefmoederschap.

 

‘Omdat we ons allemaal wel eens afvragen wie we ook alweer zijn en waarom. Kwetsbaar en geestig dit. Een aanrader.’ – Anja Duitsmann, Linnaeus Boekhandel

uitvoering gebonden

omvang ca. 272 blz

formaat 14 x 21,5 cm

prijs ca. € 21,99

ISBN 978-94-93041-00-4 (geb.)

ISBN 978-94-93041-03-5 (ebook)

NUR 301

verschijnt 28 februari 2019

omslagontwerp Vivian Ronden, Shop around

Suzanne Hazenberg

Magic Moment Resort

Taboedoorbrekende roman over gewenste en ongewenste intimiteiten.

Een verstoorde gezinsvakantie in Florida, een ruziënd echtpaar, een studente met een laag zelfbeeld en een man die een vrouw versiert in een café. Levens die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar waar vernietigende geheimen een hoofdrol blijken te spelen.

 Suzanne Hazenberg schreef een onthutsend boek over liefde en verraad, over seks en seksueel geweld, over schaamte en schaamteloosheid. Ze laat zien hoe macht in onmacht kan veranderen en hoe slachtoffers en daders van rol kunnen verwisselen.


Suzanne Hazenberg (1964) is taalkundige en werkzaam als scenarioschrijver bij Endemolshine. Ze schreef meerdere (spannende) romans en laat met dit boek haar literaire kwaliteiten zien.


Over eerder werk:

 ‘Hazenberg heeft een fantastisch boek geschreven met uitzonderlijk scherpe observaties.’ – Het Parool

‘Een goed verhaal vol dramatiek en spanning.’ – Algemeen Dagblad

‘Deze fantastische psychologische roman is origineel en vlot geschreven.’ ­­­– Noordhollands Dagblad

 ‘Verplicht leesvoer.’ – BOEK


uitvoering gebonden

omvang ca. 184 blz.
formaat 14 x 21,5 cm

prijs ca. € 19,99
ISBN 978-94-93041-01-1 (geb.)
ISBN 978-94-93041-05-9  (ebook)
NUR 301
verschijnt 28 maart 2019
omslagontwerp Roald Triebels

 

 

Manon Duintjer

We zijn verdwaald

Hoe worden we wie we zijn? Komt er een moment dat we accepteren dat we niet altijd de antwoorden krijgen die we nodig hebben?


Amsterdam eind jaren zeventig, terwijl yoga en de Oosterse levensfilosofieën steeds meer hun intrede doen in het nuchtere Hollandse leven, besluit Kims vader, een gevierd professor, zijn vrouw en dochter te verlaten en zijn geluk te beproeven in India. Vanuit de Himalaya stuurt hij Kim kaartjes met apocalyptische voorspellingen. Hierdoor ontwikkelt Kim, aangevuurd door haar moeder, een allergie voor alles wat met spiritualiteit te maken heeft.

Jaren later reist Kim samen met haar vader naar India in de hoop hem beter te begrijpen. Ze trekken via de stranden van Goa naar een ashram in het zuiden van India. Zal zij de antwoorden vinden die ze zoekt?

Een indringende roman, deels gebaseerd op Duintjers eigen jeugd, over de pogingen van een dochter en een vader om nader tot elkaar te komen. Met haar authentieke observaties creëert Duintjer fascinerende personages en schetst tegelijkertijd een treffend beeld van de spirituele hausse in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw.

Manon Duintjer (1969) debuteerde met De S-machine en ontwikkelde met Marlies Visser het filosofiespel Nomizo. Duintjer doceert aan de Schrijversacademie en de Querido Academie en stelde Wat ik van mijn moeder leerde samen voor de Boekenweek 2019.

 

Over eerder werk:

‘Een on-Hollands gevoel voor humor, een hele sterke eigen sfeer en een goed verhaal.’ – Marcel Möring

‘Spannend, indringend, ontroerend en goed en mooi beschreven. Ik ben van de personages gaan houden.’ – Marcel Musters

‘Duintjer is een vakvrouw met hart en ziel.’ – Désanne van Brederode

 

uitvoering gebonden

omvang ca. 272 blz.
formaat 14 x 21,5 cm

prijs ca. € 21,99
ISBN 978-94-93041-02-8 (geb.)
ISBN 978-94-93041-04-2 (ebook)
NUR 301
verschijnt 18 april 2019
omslagontwerp Roald Triebels