Waar stuur ik mijn manuscript naar toe?

Manuscripten @xs4all.nl

Heb je een manuscript geschreven en denk je dat het bij Gloude publishing of Out of the Book past voel je dan vrij om de eerste vijftig pagina’s per e-mail te sturen naar: manuscripten@xs4all.nl. Voeg daarbij een overzicht met een biografie van de schrijver, het genre, korte samenvatting van de inhoud, het aantal woorden van het gehele werk, en welke lezers je met het boek voor ogen hebt. Grondig beoordelen kost tijd dus het kan even duren voor je wat van ons hoort. 

Waarin maken wij verschil?

Wij willen in het boekenvak de huidige definitie van succes herzien. Wij kunnen met een klein team een boek van A tot Z begeleiden waarbij de inhoud en uitstraling altijd voorop staan. Succes is voor ons het persoonlijke en creatieve met het commerciële verbinden. We werken samen met betrokken professionals binnen een cultuur van autonomie (ieder zijn specialiteit), vertrouwen en ondernemerschap. Rendementsdenken, winstmarges, korte termijndoelen en besparingen voeren bij ons niet de boventoon.

 

Wat doet een uitgever precies?

De aloude grap rond de vraag ‘wat doet een uitgever eigenlijk’ luidt: niets. De uitgever schrijft niet, dat laat hij de auteur doen. De uitgever drukt niet, dat laat hij de drukker doen. De uitgever verkoopt het boek niet, dat laat hij de boekhandel doen. Kortom: de uitgever….laat dingen doen door anderen. En dat is nu juist de kracht van zijn rol: het organiseren van het hele proces waarin uitgaven tot stand komen. De uitgever laat het doen, maar op de slimste manier en in de juiste volgorde. (c) de uitgeversacademie