Duijntjer we zijn verdwaald RGB.jpg

We zijn verdwaald

Hoe worden we wie we zijn? Komt er een moment dat we accepteren dat we niet altijd de antwoorden krijgen die we nodig hebben?

Amsterdam eind jaren zeventig, terwijl yoga en de Oosterse levensfilosofieën steeds meer hun intrede doen in het nuchtere Hollandse leven, besluit Kims vader, een gevierd professor, zijn vrouw en dochter te verlaten en zijn geluk te beproeven in India. Vanuit de Himalaya stuurt hij Kim kaartjes met apocalyptische voorspellingen. Hierdoor ontwikkelt Kim, aangevuurd door haar moeder, een allergie voor alles wat met spiritualiteit te maken heeft.

Jaren later reist Kim samen met haar vader naar India in de hoop hem beter te begrijpen. Ze trekken via de stranden van Goa naar een ashram in het zuiden van India. Zal zij de antwoorden vinden die ze zoekt?

Een indringende roman, deels gebaseerd op Duintjers eigen jeugd, over de pogingen van een dochter en een vader om nader tot elkaar te komen. Met haar authentieke observaties creëert Duintjer fascinerende personages en schetst tegelijkertijd een treffend beeld van de spirituele hausse in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw.

 

 

 

 

Ik rook India, ik voelde India. Herkenbaar hoe Kim zich losmaakt van haar familie, begint te luisteren naar haar eigen stem en probeert te leven met wat is.’ – Marcel Musters

‘Er komt een moment waarop je voor je eigen waarheid moet kiezen. Een geslaagd tweede boek.’ – Harpers Bazaar

Over eerder werk:

‘Duintjer is een vakvrouw met hart en ziel.’ – Désanne van Brederode

‘Een on-Hollands gevoel voor humor, een hele sterke eigen sfeer en een goed verhaal.’ – Marcel Möring

‘Spannend, indringend, ontroerend en goed en mooi beschreven. Ik ben van de personages gaan houden.’ – Marcel Musters

 
©MvdGManonC64A2742wg.jpg

Manon Duintjer

Manon Duintjer (1969) debuteerde met De S-machine en ontwikkelde met Marlies Visser het filosofiespel Nomizo. Duintjer doceert aan de Schrijversacademie en de Querido Academie en stelde Wat ik van mijn moeder leerde samen voor de Boekenweek 2019.

technische gegevens

uitvoering hardback

omvang 256 blz.
formaat 14 x 21,5 cm

prijs € 21,99 ISBN 978-94-93041-02-8
prijs ebook € 12,99 ISBN 978-94-93041-04-2
NUR 301
verschijnt 18 april 2019
omslagontwerp Roald Triebels