Wie ben je zelf eigenlijk nog naast je rol als moeder, echtgenote en ondernemer?

Voortgestuwd door de ontwikkelingen in haar leven regelt Roos halsoverkop een retraite voor zichzelf. Een vlucht en een Airbnb-appartement boeken kan iedereen, maar dan? Hoe vul je de dagen als je niet meer door anderen wordt geleefd?

Roos praat tegen de eigenaar van het appartement die er niet is, verliest zich in zijn boekenkast, worstelt met haar yogamat, sluit nieuwe vriendschappen en doet dingen die ze misschien beter niet had kunnen doen.

Roos komt dapper maar struikelend tot zichzelf. Wat moet ze met de ontrouw in haar leven en wat is eigenlijk een goede moeder? De tijd alleen is een complex cadeau maar zorgt ervoor dat ze uiteindelijk de weg terug naar huis weet te vinden.

De doe-het-zelf-retraite inspireert en ontroert in een bijzondere mix van humor, ernst en emotie. De vragen van Roos zijn prikkelend en raak en resoneren in het hoofd van de lezer. Een genot om te lezen, ook voor wie nog even niet alleen durft te zijn.

‘Een inspiratie voor iedereen die weleens vertwijfeld op een kruispunt heeft gestaan welke weg nu in te slaan.’ -- Irene Smit, creative director Flow

‘Omdat we ons allemaal wel eens afvragen wie we ook alweer zijn en waarom. Kwetsbaar en geestig dit. Een aanrader.’ – Anja Duitsmann, Linnaeus Boekhandel

%C2%A9MvdGFloorC64A2796.jpg

Floor Gerritsma

Floor Gerritsma (1973) studeerde literatuurwetenschap en is freelance tekstschrijver en beeldredacteur voor medisch-wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast blogde ze jarenlang over haar stiefmoederschap.

technische gegevens

uitvoering hardback

omvang 256 blz

formaat 14 x 21,5 cm

prijs € 21,99 ISBN 978-94-93041-00-4

prijs ebook € 12,99 ISBN 978-94-93041-03-5

NUR 301

verschijnt 1 maart 2019

omslagillustratie Agnés Ricart, Shop Around

 

Een interview met de auteur door Tyche van Bommel