U bevindt zich hier

 

Tiende fotoboek van Martijn van de Griendt n.a.v. zijn solo-tentoonstelling in het Rijksmuseum

 

 
 

 

Gelijktijdig met zijn solo-tentoonstelling ON/OFF in het Rijksmuseum Amsterdam ziet Martijn van de Griendts tiende fotoboek het licht.

 

Van de Griendt fotografeert al ruim 25 jaar jongeren over de hele wereld en legt onze snel veranderende Westerse maatschappij vast. De huidige consumptiemaatschappij waarin alles en iedereen altijd-maar-aan-staat en waarbij alles draait om de ‘looks’ en de ‘likes’ is het thema van zijn tentoonstelling en nieuwe boek. Met in de hoofdrol de mobiele telefoon, een apparaat dat niet meer weg te denken is uit onze samenleving, maar ook foto’s van o.a. het Bol.com-kantoor tijdens kerstdrukte, Black Friday, de Huishoudbeurs, het Happinez-festival, Lowlands en een instagram-modeblogger in actie.

 

Naast de 42 in het Rijks tentoongestelde foto’s bevat het prachtig vormgeven en Zwitsers gebonden boek vele extra’s: speciaal voor deze uitgave schreven gerenommeerde auteurs toepasselijke essays en voegde Van de Griendt extra beeldmateriaal toe.

 

Zo schreven Arnon Grunberg en Connie Palmen een prachtig essay, en Marcel van Roosmalen en Joris van Casteren schreven in de hun kenmerkende stijl voor een stuk over de altijd-maar-aan-maatschappij. Jong talent Marieke Lucas Rijneveld schreef een drietal nieuwe gedichten.

 

 

Martijn van de Griendt (Eindhoven, 1970) is bekend als documentairefotograaf en filmmaker. Hij heeft inmiddels negen fotoboeken gemaakt, waaronder zijn meest recente Maria I Need Your Lovin’, dat Best Verzorgd Boek (2017) was en de gelijknamige documentaire kreeg een eervolle vermelding op het Nederlands Filmfestival. Hij won met zijn fotografie diverse prijzen bij de Zilveren Camera en de SO Awards, zijn werk was verschillende keren te zien op Fotofestival Naarden, op BredaPhoto en in de Rotterdamse Kunsthal.

 

‘De fotograaf weet uitermate te boeien, omdat de onderwerpen blijkbaar dichtbij hemzelf staan.’ – de Volkskrant

 

‘His books attract you with the charm of a corner brasserie, and if you care to listen they hold just as many improbable tales.’  -- Sebastian Hau, FOAM International Photography Magazine

 

 

‘Talrijke fotografen streven ernaar jongerencultuur te vereeuwigen; zelden lukt het de oppervlakkigheid te ontstijgen. Martijn van de Griendt slaagt daar wel in. Behalve uitbundig en kleurrijk is zijn werk ernstig en respectvol.’ – **** de Volkskrant over Forever Young, zijn solo- tentoonstelling in de Rotterdamse Kunsthal in 2014

 

 

 

 

‘Iedereen die de moeite neemt om deze bijzondere productie te gaan zien en ook het boek aanschaft, begrijpt dat documentaire en boek elkaar versterken. En dat is bijzonder, omdat ze opzichzelfstaand ook al een sterke indruk maken.’ -- Philip Fokker, Moviescene.nl

 

 

 

 

UITVOERING Zwitsers gebonden |OMVANG ca. 176 blz. | FORMAAT 24 x 32 cm | PRIJS ca. 34,99 | ISBN 9789493041189| NUR 653 | verschijnt oktober 2019 |OMSLAGONTWERP en VORMGEVING Inedition, Eva van der Schans| Drukkerij Wilco Art Books

 

 

• ON/OFF zal vanaf 2 oktober 2019 vier maanden te zien zijn in twee zalen van de Philipsvleugel in het Rijksmuseum te Amsterdam. Vanaf 1975 wordt jaarlijks een Nederlandse fotograaf gevraagd voor deze documentaire-opdracht -- bekend onder de naam Document Nederland -- steeds met een ander thema.

 

Het boek wordt mede mogelijk gemaakt door Wilco Art Books en Voordekunst.

 

 

 

 

 

Contactgegevens

 

Publiciteit

Martijn van de Griendt

info@martijnvandegriendt.nl

https://www.martijnvandegriendt.nl/

 

Verkoop Nederland

New Book Collective

020 226 02 38

verkoop@newbookcollective.com

www.newbookcollective.com

 

Gloude publishing

0207372231

gloudepublishing@xs4all.nl

www.gloude.nl