aankondiging

Amsterdam, 4 oktober 2018

 

Lieve mensen,

 

Verheugd kan ik jullie meedelen dat ik twee nieuwe uitgeef-initiatieven ben gestart.

 

Gloude publishing & Out of the book

 

Ik geloof dat elk verhaal het best op zijn eigen manier verteld kan worden. Als vorm en verhaal elkaar versterken zullen meer mensen ervan genieten. De uitgeverijwereld uitdagen, verbreden en vernieuwen is best lastig in een redelijk conservatief landschap, vandaar dat ik traditioneel begin met een uitgeverij van papieren boeken Gloude publishing en daarnaast ruimte maak voor Out of the Book: innovatieve projecten, altijd met betrekking tot het verspreiden van verhalen, in welke vorm dan ook.

 

Gloude

Tien boeken per jaar, met voor elk boek een uniek team van professionals, specifiek bijeengebracht rondom dat ene boek en zijn auteur. Een uitgeverij waar persoonlijke aandacht en flexibiliteit hand in hand gaan met liefde voor inhoud en uitstraling.

 

Out of the Book

Niet alle verhalen hoeven het eerste licht te zien als papieren boek, een papieren boek kan altijd volgen als het eerder in een ander jasje succes heeft beleefd. De lezer consumeert verhalen anders dan vroeger, dus we kunnen verhalen naar dié dragers brengen die men graag gebruikt, bijvoorbeeld online magazines, e-readers, streaming, podcast of film. Daar horen nieuwe verdienmodellen, verkoop- en distributiepartners bij.

 

Waarin maakt Gloude publishing verschil?

Gloude publishing wil binnen het boekenvak de huidige definitie van succes herzien. Wij kunnen met een klein team een boek van A tot Z begeleiden waarbij de inhoud en uitstraling altijd voorop staan. Succes is voor mij het persoonlijke en creatieve met het commerciële verbinden. Ik ga samenwerken met betrokken zelfstandige professionals binnen een cultuur van autonomie (ieder zijn specialiteit), vertrouwen en ondernemerschap. Rendementsdenken, winstmarges, korte termijndoelen en besparingen voeren niet de boventoon.

Wie is Wanda Gloude?

Met mijn eigen bedrijf kan ik in een klein team een boek van A tot Z begeleiden. Na 22 jaar old skool uitgeven bij Ambo|Anthos en Prometheus|Bert Bakker zie ik welke veranderingen er nodig zijn en welke stappen er gemaakt kunnen worden in het boekenvak.

Voor de structuur van mijn uitgeverij heb ik me laten inspireren door de film- en televisiewereld waar je per titel of serie steeds een op maat toegespitst team samenstelt met mensen die perfect bij dat specifieke verhaal passen.

Het is prettig en constructief om niet alleen redactioneel een relatie met elkaar aan te gaan, maar ook zakelijk en persoonlijk. Mijn grootste kracht is mijn creatieve geest gecombineerd met een gezond zakelijke inzicht. Nieuwsgierigheid is mijn motor, realiteitszin mijn anker. Ik geloof erin dat wie goed doet, goed ontmoet.

De eerste boeken zullen in het voorjaar van 2019 verschijnen, welke zullen worden bekendgemaakt bij verschijning van de voorjaarsaanbieding half november 2018.

 

www.gloude.nl

 

Met warme groet,

 

Wanda Gloude